Uživatelské úpravy CDE včetně propojení AspeHub a AspeEsticon

V současné době není na českém stavebním trhu příliš mnoho možností customizace/uživatelských úprav prostředí CDE dle přesných požadavků zákazníků, a proto jsme pro Povodí Ohře s.p. během několika málo měsíců zrealizovali uživatelské CDE v podobě AspeHub. Standardně je AspeHub propojený s rozpočtovým programem AspeEsticon pro možnost sledování průběhu realizace, kdy je v AspeHub umožněn náhled na data rozpočtu stavby, změn během výstavby, zjišťovacích protokolů, faktur a harmonogramu. Data realizace stavby nahrává přes prostředí AspeHub zhotovitel stavby. Data se ihned propíší do dat AspeEsticonu v interní síti investora. Investor je pak může v AspeHub schválit, či vrátit k úpravám. Opět se změny automaticky propíší do AspeEsticonu investora. K nahraným datům se současně automaticky vygenerují dokumenty, které je dále možné v rámci WorkFlow standardně připomínkovat, upravovat, schvalovat či podepisovat. Tak jak už je v CDE standardem.

V případě naší customizace se jednalo o rozšíření propojení AspeHub a AspeEsticonu a vytvoření nových uživatelsky nastavitelných sdílených widgetů. V AspeHub se tak nově v rámci zvoleného tabulkového reportu zobrazuje mnohem více dat a informací vybraných projektů, např. pro zvolený rok a data ke konkrétnímu datu. Zobrazená data obsahují další doplňující informace jako TDS, zhotovitele stavby, datumy zahájení a dokončení, údaje o aktuální ceně, prostavěnost v období a plány pro vybraný rok a další následují roky. Reporty také na přání klienta rozlišují, zda se jedná o investice, nebo opravy, a je možné do nich vkládat k jednotlivým projektům vlastní poznámky. Samozřejmostí jsou možnosti filtrování dle všech uvedených parametrů.

Součástí naší customizace byla také možnost uživatelského nastavení grafických reportů, kdy je možné zvolit celou řadu parametrů např. řády zobrazovaných hodnot, výběr organizačních jednotek, uživatelské pohledy, sledovaná období, filtrování dle datumů dokončených staveb a v neposlední řadě také nastavení barevného zobrazení.

Tyto uživatelské úpravy CDE a celkové datové propojení výrazně zlepší efektivitu práce a sledování projektů nejen na technické úrovni, ale zejména na manažerské.

Uživatelské úpravy CDE

Napište nám

Digital transformation systems, s.r.o.

Adresa:
Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, Česká republika
Kanceláře:
Rybalkova 1433/14, Praha 2 - Vinohrady, Česká republika
IČ: 08725616
Společnost vedená u Městkého soudu v Praze – C 32464.